Reimerswaalbuurt belevingswerelden communicatie

AMSTERDAM IN GESPREK MET REIMERSWAALBUURT

Welke belevingswerelden hebben de inwoners van de Reimerswaalbuurt en hoe gebruik je dat in je communicatie en participatie met deze inwoners? Daarmee gaat gemeente Amsterdam aan de slag, onder begeleiding van Bureau Buhrs. In de Reimerswaalbuurt is de afgelopen jaren geplande nieuwbouw niet doorgegaan of op een veel kleinere schaal tot stand gekomen. Nu de economische crisis voorbij is, gaan Ymere en de gemeente weer verder aan de slag met de stedelijke vernieuwing en renovatie in deze buurt. De gemeente wil hierover met bewoners in gesprek gaan.

De kracht van de belevingswereldenmethodiek is dat we weten hoe inwoners benaderd of betrokken willen worden doordat we hun belevingswerelden kennen. Een groep communicatieadviseurs van de gemeente Amsterdam heeft eerder dit jaar een participatietraining gevolgd bij Bureau Buhrs. De participatieaanpak voor de Reimerswaalbuurt vormt een pilotproject met het werken met de belevingswereldenmethodiek binnen de gemeente Amsterdam.

Wilt u meer weten over de belevingswereldenmethodiek? U kunt hier een gratis exemplaar aanvragen van de brochure De burger is ook een mens. Burgerparticipatie op basis van belevingswerelden.


← terug