Nieuwbouwwijk De Maricken

De ontwikkeling van nieuwbouwwijk De Maricken in de gemeente De Ronde Venen is al enkele jaren bezig. Inmiddels zijn de eerste twee deelplannen van het project afgerond door ontwikkelaar Verwelius Bouwen en zijn de woningen van deelplan 3 bijna allemaal verkocht. Voor de woningen in de laatste deelplannen moeten naar verwachting meer kopers en huurders buiten de gemeente geworven worden. De gemeente De Ronde Venen en Verwelius Bouwen hebben Bureau Buhrs gevraagd een herpositionering en gebiedsmarketingaanpak te ontwikkelen.

Het doel is van De Maricken een aantrekkelijke woonplek te maken voor bestaande bewoners en potentiële kopers in en buiten de gemeente De Ronde Venen. Ook is er behoefte om de nieuwe bewoners meer met elkaar en aan hun nieuwe woonplek te verbinden.

Door middel van een marktscan en concurrentieanalyse zijn de kansrijke doelgroepen in kaart gebracht en is de positie ten opzichte van andere gebieden bepaald. Vervolgens is de positionering uitgewerkt in een brandsheet en een creatief concept.


← terug