Placemaking in coronatijd: brochure en webinar

Hoe maak je de openbare ruimte tot een plek waar een bezoek een belevenis wordt? Ook of juist in coronatijd? Bekijk onze brochure en volg het eenvoudige stappenplan, de Buiten Boost. Ook kun je ons webinar Placemaking in coronatijd terugkijken dat we op 9 juli jl. organiseerden. Met onder andere dr. Jos Gadet, hoofdplanoloog bij de gemeente Amsterdam, en Michel Buhrs, directeur Bureau Buhrs, als sprekers. 

We gaan naar buiten! Ons sociale leven speelt zich de komende tijd vooral in de buitenlucht af. Hiermee verandert de functie van de openbare ruimte. Meer mensen doen een groter beroep op die openbare ruimte: om elkaar te ontmoeten, te sporten, te ontspannen, geld te verdienen, kunst te maken of van alles te beleven. Wat betekent dat voor de openbare ruimte in jouw stad of gemeente? En hoe richt je die openbare ruimte zo in dat deze coronaveilig is, aansluit op de wensen en behoeften van de mensen en ze gelukkig maakt?

Oftewel: hoe doe je dat, placemaking in coronatijd? Bureau Buhrs helpt je hierbij. Met het doorlopen van ons eenvoudige stappenplan, de Buiten Boost, kom je tot een verrassender, aantrekkelijker en beter passende inrichting voor elke plek, buurt of wijk.

Webinar terugkijken?
Als vervolg op de Buiten Boost organiseerden we op 9 juli jl het webinar Placemaking in coronatijd. Met sprekers: Jos Gadet (hoofdplanoloog gemeente Amsterdam) over de invloed van de coronacrisis op het gebruik van de openbare ruimte, Michel Buhrs (directeur Bureau Buhrs) over de vier stappen naar een aantrekkelijke en coronaveilige buitenruimte, Janthe Bührs (Erasmus Universiteit Rotterdam) die onderzoek deed naar de successen en uitdagingen bij placemaking in Nederlandse steden en Rob van Wegen (Plek op het terras) over het coronaveilig maken van de binnenstad van Amersfoort. Kijk het hier terug!

Download de brochure De Buiten Boost, placemaking in coronatijd, hier!

 


← terug