• OpdrachtgeverBeeckk Ruimtemakers
  • Periode2020
  • Bijdrage Bureau BuhrsVertaling participatiemethodiek De Burger is ook een mens naar de gebiedsontwikkeling praktijk
  • SpecialismeParticipatie

Participatietraining Beeckk Ruimtemakers

Participatie gerichter invullen
Voor Beeckk Ruimtemakers stelden we een incompany training samen op basis van onze participatie methodiek ‘De Burger is ook een mens’. Bij Beeckk Ruimtemakers werken enthousiaste ‘ruimtemakers’ aan een grote diversiteit aan ruimtelijke projecten vanuit Eindhoven, Arnhem en Rotterdam. Participatie zien zij daarbinnen als essentieel onderdeel. Om meer gestructureerd  invulling te geven aan een succesvol participatietraject vroegen ze Bureau Buhrs het hele team te trainen. Met als doel zelf met het geleerde aan de slag te kunnen in lopende en nieuwe opdrachten.

Hands on
Beeckk organiseert regelmatig een vrijdagtraining voor alle medewerkers van de drie vestigingen. Deze dagen gebruiken zij om het team te voeden en inspireren met nieuwe direct toepasbare inzichten. De trainers van Bureau Buhrs arriveerden met een toolbox vol methodieken en cases én een open mind. In een volle dag training legden ze de theoretische basis en maakten direct een vertaling naar de Beeckk praktijk. Zij pasten het programma aan op basis van vragen van de deelnemers. Ook brachten de deelnemers actuele cases en vraagstukken in die ze in groepen zo ver mogelijk oplosten op basis van het geleerde. Waar nodig haalden de trainers extra uitwerkingen en voorbeelden van de Bureau Buhrs methoden uit de toolbox.

Direct mee aan de slag
De intensieve dag werd afgesloten met een inhoudelijk stevige evaluatie met als gezamenlijke conclusie: ‘we zijn goed gevoed, vonden het leuk en gaan er direct mee aan de slag’.