Lab-sessie 4 juli – participatie bij warmtetransitie

“Heel Nederland aardgasvrij…”

De bal daarvoor ligt bij de gemeenten. Van de transitievisie tot de uitvoering van de wijkplannen. Ook bewoners beginnen zich inmiddels te roeren. De een enthousiast, de ander juist bezorgd. Dat bewoners een belangrijke partij zijn, staat buiten kijf. Er zijn veel tips en tools beschikbaar. Maar hoe communicatie en participatie concreet wordt ingericht en uitgevoerd, is voor veel gemeenten nog een vraag.

In de Lab-sessie ‘Participatie bij warmtetransitie – hoe dan?’ op donderdag 4 juli leert u hoe inzicht in de drijfveren van bewoners helpt om een wijkuitvoeringsplan te maken en hoe u bewoners het beste kan betrekken bij de uitvoering. Met de activiteiten van de Stichting Energie Zeist als voorbeeld. Stichting Energie Zeist is dit jaar uitgeroepen tot het beste energie initiatief uit de provincie Utrecht voor de impact die zij in Zeist maakt. Ze implementeerde o.a. in vier verschillende wijken een verduurzamingsaanpak op maat, voerde verschillende succesvolle campagnes en opende een energiewinkel op een A-locatie.

Wat? Lab-sessie ‘Participatie bij de warmtetransitie, hoe dan?’
Wanneer? Donderdag 4 juli van 14.30 tot 17.00 uur (met aansluitend een borrel)
Waar? A Lab, Overhoeksplein 2, Amsterdam
Voor wie? Programmamanagers, projectleiders en communicatieadviseurs belast met de warmtetransitie

Programma
14.00 – 14.30 uur | Inloop
14.30 – 14.40 uur | Welkomstwoord door Michel Buhrs
14.40 – 15.00 uur | Vraaggesprek Belang van participatie bij warmtetransitie
In het vraaggesprek komen o.a. de volgende experts aan het woord over het belang van breed draagvlak bij de warmtetransitie: Jeske Zonneveld van Squarewise, versneller van transities in duurzaamheid, en Nienke Nauta van Energie Beheer Nederland, een van de drijvende krachten achter de energietransitie.
15.00 – 15.45 uur | Participatie: hoe dan?
Toelichting en discussie Participatiemethodiek en domein specifieke belevingswerelden door Marinka van Vliet (Bureau Buhrs) en Dennis Groen (SAMR Marktvinders).
15.45 – 16.00 uur | Pauze
16.00 – 16.20 uur | Hoe werkt het in de praktijk?
Case Zeist door Wilma Klaren (Bureau Buhrs) over wijkgerichte aanpak verduurzaming particuliere woningen.
16.20 – 16.45 uur | Discussie met de zaal
16.45 uur | Afsluiting en borrel

Deelnemen
Deelname is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. U kunt zich aanmelden via info@bureaubuhrs.nl.


← terug