Chinese toerist

Verleid de Chinese toerist naar uw stad of gebied

Bureau Buhrs biedt u een overpeinzing aan voor de zomer. Het aantal Chinese toeristen dat Nederland aan doet, groeit per jaar enorm. Zij reizen tegenwoordig niet meer alleen in groepen. Er zijn steeds meer hoogopgeleide Chinezen die hun eigen vakantie uitstippelen. Zij hebben daarbij flink wat te besteden. En Nederland met zijn steden, natuurgebieden en gemeenten heeft veel te bieden waar de Chinese toerist enthousiast voor te krijgen is. Er is voor hen meer buiten Amsterdam en Giethoorn. De toeristen moeten dat echter wel weten én weten te vinden. Samen met een Chinees marketingbureau helpen wij daarom uw propositie af te stemmen op de Chinese toerist én zorgen wij voor een optimale inzet van communicatiemiddelen in China.

Wat kunnen wij voor u doen?
Bureau Buhrs helpt gemeenten, provincies en samenwerkingsverbanden met de promotie van stad en streek voor de Chinese toerist. Dat doen we door samen met hen en betrokken organisaties/ondernemers:
• Een positionering te ontwikkelen die uitgaat van de USP’s van de stad/streek, aansluit op de wensen en behoeften van de Chinese toerist en onderscheidend is van concurrerende steden/streken.
• Een bijpassend toeristisch product (= toeristische beleving) te ontwikkelen dat commercieel interessant en aantrekkelijk is voor de Chinese toerist.
• Een communicatieplan op te stellen over de wijze waarop zij hun stad/streek/producten onder de aandacht kunnen brengen van de Chinese toerist (zowel offline en online) en verzorgen verder de uitvoering daarvan.

Bureau Buhrs heeft als bureau voor communicatie en gebiedsmarketing veel kennis en ervaring met onder andere het positioneren en promoten van wijken, steden en regio’s. Voor verschillende steden in Nederland hebben wij de citymarketing in de steigers gezet en daarvoor campagnes en producten ontwikkeld en uitgevoerd. Dat doen we altijd in nauwe samenwerking met de gemeente en betrokken organisaties en ondernemers.

Effectieve online-benadering in China
Voor het benaderen van de Chinese toerist werken wij samen met NextportChina, een marketingbureau dat zich heeft gespecialiseerd in (vooral) de online-benadering van de consument in China. Dit bureau kent het mediagedrag van de Chinese toerist, weet hoe de Chinese consument zich online en offline gedraagt, en weet dus hoe je de populairste online (social) mediakanalen in China kan inzetten. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van uw aanwezigheid op WeChat, Sina Weibo en de belangrijkste Chinese reisplatformen of het ontwikkelen van een in China-gehoste website, omdat Europese sites daar niet (goed) laden. NextportChina heeft medewerkers in Beijing en werkt nauw samen met relevante bureaus in China, bijvoorbeeld op het gebied van persbenadering.

Ook onderzoek naar concrete acties
Voor concrete acties in China en bijvoorbeeld onderzoeken naar de bekendheid van uw stad bij de Chinese toerist, wat hem of haar beweegt en hoe we hem/haar kunnen verleiden naar uw stad of gebied te komen, kunnen ook studenten worden ingezet. Hiervoor werken we samen met een Hogeschool. Zij heeft jaarlijks een uitwisseling met studenten uit China. Dat betekent dat zowel de Chinese studenten hier voor uw onderzoek of actie kunnen worden ingezet, als de Nederlandse studenten in China.

Geïnteresseerd in hoe wij samen met u de Chinese toerist kunnen verleiden naar uw stad of regio te komen? Neem contact op met Bureau Buhrs, 020-6325805.


← terug