Onderzoek Hoorn

Bureau Buhrs de straat op in Hoorn

De mooie oude gebouwen, de pittoreske haven en de gezellige sfeer. Dat vinden bezoekers de sterke punten van Hoorn en de voornaamste redenen om naar de stad te komen. En de haven wordt door veel inwoners ook genoemd als dat wat ze het meeste zullen missen als ze zouden verhuizen. Daarnaast waarderen de bezoekers het dat er altijd wat te doen is in de stad: ieder weekend is er wel een evenement dat zorgt voor levendigheid. Maar wat vinden bezoekers verder van Hoorn? Bureau Buhrs ging de straat op om het hen te vragen

Volgens ons is dit een hele effectieve manier om te achterhalen wat er onder de doelgroepen leeft. Door bezoekers en bewoners persoonlijk aan te spreken op straat, zorg je dat je snel de mening achterhaalt van diverse soorten mensen. Om de respons te verhogen kun je daarnaast de enquête natuurlijk online zetten.

In Hoorn deden zo’n 160 mensen mee aan de enquête, waarvan zo’n 50% uit de gemeente zelf kwam, 35% uit de regio en zo’n 15% uit andere provincies. Gevraagd werd waarom en hoe ze naar Hoorn kwamen, wat de sterke punten van Hoorn zijn, hoe ze Hoorn zouden typeren, wat er beter kan in Hoorn en (voor de inwoners) wat ze het meest zouden missen als ze zouden verhuizen.


← terug