Cursus participatie Omgevingswet

In samenwerking met SPRYG Real Estate Academy organiseerden we de nieuwe cursus: Aanpak participatie Omgevingswet. Een actueel thema met een eigentijdse invulling van de cursus. In twee cursusmiddagen gingen we met een groep enthousiaste deelnemers digitaal om tafel om participatie onder de Omgevingswet eigen te maken. Een bijzondere ervaring om online het gesprek te voeren en samen aan de slag te gaan met interactieve oefeningen. Een geslaagde cursus met veel positieve energie en feedback – wordt vervolgd met een nieuwe klassikale cursus in oktober dit jaar!

Tijdens de cursus gingen we in op diverse thema’s rondom participatie en de Omgevingswet. Participatie is een belangrijke pijler onder de Omgevingswet, maar de wet laat participatie vormvrij en dat resulteert in veel vragen. Hoe kan je bijvoorbeeld kaders en richting geven en toch zorgen voor maatwerk? En hoe toets je wanneer participatie voldoende is? Ook bespraken we hoe je met kennis van belevingswerelden een zorgvuldig participatieproces kan inrichten, optimaal afgestemd op jouw doelgroep. Met een gemengde groep deelnemers van gemeenten, corporaties en meer gingen we samen op onderzoek. De gemeente Krimpen aan de IJssel presenteerde daarnaast een praktijkcase over participatie bij de herinrichting van de wijk Langeland.

Ook nieuwsgierig? Op dinsdag 27 oktober dit jaar organiseren we deze cursus ook klassikaal. Kijk op de site van Spryg voor meer informatie en aanmelden.


← terug