Nieuwe cursus: Aanpak Participatie Omgevingswet

Dit voorjaar en najaar organiseren we samen met SPRYG Real Estate Academy de cursus: Aanpak Participatie Omgevingswet. In de cursus leert u hoe u een participatietraject met bewoners en/of ondernemers het meest zorgvuldig en effectief inricht. Geef u nu op en ontvang €50,- korting!

  • De cursus wordt online gegeven in twee opeenvolgende modules op dinsdagmiddag 16 en 23 juni van 13.30 tot 17.00 uur.
  • De cursus wordt klassikaal gegeven op 27 oktober 2020 van 8.30 tot 16.00 uur in New Babylon in Den Haag.

Waarom deze cursus?
Met de nieuwe Omgevingswet wordt participatie bij veel ruimtelijke ingrepen verplicht. Er komt meer ruimte voor nieuwe initiatieven en lokaal maatwerk. Inwoners en ondernemers worden aangespoord om samen open, flexibel en innovatief aan de slag te gaan. Een goed ingericht traject vergroot daarbij de lange termijn-waarde van complexe projecten, zoals binnenstedelijke ontwikkeling. Hoe kunt u participatieprocessen zorgvuldig inrichten? Wat zijn de richtlijnen en kaders? En hoe wordt er getoetst of participatie voldoende is? Al deze onderwerpen komen in de cursus aan bod.

Praktijkcases en succesfactoren
Docent van de cursus is Marinka van Vliet, adjunct-directeur en senior adviseur van Bureau Buhrs. Zij geeft praktische handvatten voor een effectieve aanpak van participatietrajecten. En ze bespreekt aan de hand van diverse praktijkcases de succesfactoren ervan. Daarbij komen aan de orde: randvoorwaarden en participatiestrategieën: rollen, belevingswerelden en communicatie en online participatietrajecten.

Inschrijven en meer informatie
Voor aanmelden voor deze online cursus en/of meer praktische informatie: https://spryg.com/nl/cursussen/participatie.
Gebruik de kortingscode BUHRS50 om de korting te ontvangen.


← terug