Bureau Buhrs start aparte tak voor organisatieadvies

Bureau Buhrs, landelijk vooral bekend als bureau voor gebiedsmarketing en communicatie, start een aparte tak voor organisatieadvies. Het aantrekken van de internationaal ervaren organisatieadviseur Rob Buren gaf daartoe het laatste zetje. Directeur Michel Buhrs: “Zonder dat we ons er op richtten, hebben we al een flinke portfolio opgebouwd bij organisaties. We deden bijvoorbeeld de positionering van een universiteit, politieke partij, vastgoedontwikkelaar en diverse theaters. Organisaties moeten zich steeds opnieuw uitvinden en aanpassen om toekomstbestendig te zijn. Dat betekent een nieuwe strategie met een aangepaste positionering, profilering en programmering. Met Rob Buren aan boord gaan wij nu gericht meer organisaties daarbij helpen.”

Vanaf 2008 zet Bureau Buhrs veel gebieden sterker en meer toekomstbestendig in de markt. Van stad en winkelcentrum tot regio en natuurpark. Daarvoor gebruikt het bureau zijn eigen methodiek, de Brandstation. Regelmatig past het bureau de Brandstation ook toe op organisaties. “Dan moet je niet alleen denken aan marketing of campagnes”, licht directeur Michel Buhrs toe, “we kijken naar de (gewenste) identiteit van de organisatie, de concurrenten, de doelgroepen en hun wensen en de producten en diensten die voor de organisatie de meeste waarde creëren. Ook bekijken we trends en maatschappelijke veranderingen en hoe de organisatie mee kan veranderen. Het aantrekken van Rob Buren maakt het mogelijk organisatieadvies als volwaardige expertise op te nemen in ons aanbod.”

Sensitiviteit voor mens en organisatie
Rob Buren werkte al meerdere keren samen met Bureau: “Wat mij aanspreekt in de aanpak van Bureau Buhrs is de sensitiviteit voor mens en organisatie. Het werken met een methodiek maar daar wel pragmatisch mee omgaan als de praktijk daarom vraagt. Deze aanpak sluit heel goed aan bij organisaties in verandering: of het nu gaat om een crisis, een reorganisatie, innovaties of het pakken van nieuwe kansen. Organisaties hebben behoefte aan een adviseur die naast ze staat, steun geeft, het proces bewaakt en vooral ook doet. Een adviseur die niet een rapport oplevert en vertrekt, maar een die helpt om de verandering daadwerkelijk tot een succes te maken. Daar is Bureau Buhrs heel sterk in. Alle senior adviseurs van het bureau kennen het klappen van de zweep, daarmee is het fijn instappen. We zijn samen een robuuste club en kunnen meteen meters maken.”

Bureau Buhrs helpt publieke en private partijen met beleidsvorming, coaching en uitvoering op de vakgebieden visie, strategie, (her)positionering, organisatieontwikkeling, marketing en communicatie. Maar ook een integrale aanpak is mogelijk waarbij we alle of een aantal vakgebieden samen aanpakken.

Interesse?
We kijken er naar uit met u samen te werken. Rob Buren is bereikbaar via e: buren@bureaubuhrs.nl of 020-6325805/ m: 06 5166 3569.

Lees meer in onze brochure: Bureau Buhrs Organisatieadvies

Bekijk ook het vlog over organisatieadvies van Michel Buhrs en Rob Buren.

 


← terug