Kazerne Kwartier Venlo op de kaart

Het Kazerne Kwartier, een gebied vol cultuurhistorische waarde en gelegen pal aan de Maas, moet een sterk merk worden. De gemeente Venlo blaast daarom de plannen voor dit kansrijke gebied – die er al langere tijd liggen – nieuw leven in. De ontwikkeling van het Kazerne Kwartier moet het visitekaartje van Venlo worden en de stad een nieuwe impuls geven. Bureau Buhrs gaat samen met stakeholders aan de slag om een gebied neer te zetten waar mensen blij van worden.

Kans voor een sterk merk
Het Kazerne Kwartier, dat al een aantal jaren leeg staat, is een aaneenschakeling van historische lagen van betekenis. De Romeinen hebben hier hun sporen achtergelaten. Ook vind je hier zichtbare resten van een Spaans fort uit de 17e eeuw. Het meest opvallende in het gebied is het voormalige militaire kazerneterrein, dat het gebied een robuuste en indrukwekkende uitstraling geeft. Wonen wordt een belangrijke bouwsteen van het nieuwe Kazerne Kwartier. De mix van functies bestaat verder uit werken en diverse stedelijke voorzieningen, zoals horeca, onderwijs, sport en leisure.

Handvatten voor programmering
De gemeente wil de bijzondere kwaliteiten van het Kazerne Kwartier bij de beoogde doelgroepen voor het voetlicht te brengen. Met een aantal belangrijke stakeholders doorlopen we daarom het proces om te komen tot een gebiedsmerk. Bovendien stellen we handvatten op voor de programmering in het gebied. Merk en gebied moeten elkaar namelijk versterken.


← terug