Alliantie-Lab Fitpark

Allianties voor Fitpark Westland

Ideeën zijn er volop voor het Fitpark Westland: lasergamen in de beweegbox, danslessen voor jong en oud, een binnenspeeltuin, noem maar op. Om al deze ideeën om te zetten naar concrete en haalbare plannen organiseerde Bureau Buhrs in opdracht van de gemeente Westland in februari een Alliantie Lab, of zoals ze in het Westland zeggen: een beursvloer. Sport- en cultuurondernemers uit het Westland en medewerkers van de gemeente maakten afspraken met elkaar om de ideeën uit te werken. Ook de 12-jarige Rens deed goede zaken: hij sloot met maar liefst 4 partijen een alliantie om zijn lasergameverhuur in te kunnen zetten voor het Fitpark.

Wel behoefte aan Fitpark
Eind 2017 onderzocht Bureau Buhrs, ook in opdracht van de gemeente, of er behoefte was aan een Fitpark in het Westland. De resultaten stemden optimistisch. Ruim 75% van de respondenten zag zo’n Fitpark wel zitten. Met het Alliantie Lab – waarvoor verschillende ondernemers, medewerkers van de gemeente en andere betrokkenen uit de gemeente Westland waren uitgenodigd – komen de plannen voor dit Fitpark verder tot leven en worden ze concreter.

Samen is de sleutel
In dit Alliantie Lab stond de vraag centraal: ‘Hoe maken we Fitpark Westland samen tot een succes?’ De deelnemers gingen in verschillende rondes met deze vraag aan de slag. Iedere deelnemer met een idee of een plan voor het Fitpark ging op zoek naar andere deelnemers die een bijdrage aan dit idee of plan wilden leveren. Door vraag en aanbod op deze manier te verbinden komt de realisatie van het plan of idee dichterbij en daarmee ook de realisatie van het Fitpark.

Verrassende verbindingen
De deelnemers aan het Alliantie Lab waren divers. Naast medewerkers van de gemeente Westland waren er de directeur van de bibliotheek, een beheerorganisatie van sportvoorzieningen, de initiatiefnemers van het Fitpark, bedrijven die moderne speeltoestellen leveren, een dansschool, een bewegingscoach en dus Rens, de 12-jarige ondernemer die een lasergameverhuurbedrijf op het Fitpark wil starten.


← terug