Universiteit Leiden Humanities Campus

Een aantrekkelijke, inspirerende en toekomstgerichte Humanities Campus; sinds 2014 werkt Universiteit Leiden aan de gefaseerde ontwikkeling van deze campus. De ontwikkeling draagt bij aan de kwalitatieve verbetering van het gebied en de gebouwen, in de historische binnenstad van Leiden. Het academische leven en de universiteit zijn een bepalend onderdeel van de stad en vice versa.

Bureau Buhrs ondersteunt in het participatietraject met omwonenden en organisaties voor het stedenbouwkundig plan rondom de universiteitsgebouwen Reuvens en Lipsius Zuid. Naast het informeren van de omgeving en belanghebbenden halen we wensen en ideeën op, die waar mogelijk meegenomen worden bij de herontwikkeling van het gebied.

Eind mei trapten we af met een inloopbijeenkomst om de omgeving te informeren over de plannen. In juni organiseerden we een tweede bijeenkomst. Omwonenden konden in gesprek met de universiteit, de gemeente en de stedenbouwkundigen over de hoogtes van de gebouwen, de logistieke routes, de Singelparkroute en het nieuwe park. Dit leverde interessante inzichten op over hoe het nieuwe park er straks uit kan gaan zien, de hoogte van de gebouwen en hoe de routes voor bevoorrading of het ophalen van afval kunnen lopen. Deze inzichten worden meegenomen in de verdere planvorming.


← terug