Gebiedsontwikkeling Reeve gaat door

Gemeente Kampen en projectontwikkelaar BPD hebben de intentieovereenkomst ondertekend voor de samenwerking bij de gebiedsontwikkeling in het project Reeve in Kampen. Daarbij is het logo feestelijk onthuld als start van het communicatie en participatietraject voor Reeve. Bureau Buhrs heeft het campagneconcept en het communicatie- en participatieplan ontwikkeld. Naar verwachting komen er circa 1300 woningen. De overeenkomst heeft betrekking op de eerste fase van 600 woningen.

Het project Reeve is een langdurige integrale gebiedsontwikkeling ten zuidwesten van Kampen waarin natuurontwikkeling, een primaire waterkering en woningbouw worden gecombineerd. Wethouder Gerrit Jan Veldhoen: “Geweldig dat we na lang voorbereiden aan de slag kunnen. Met het communicatie- en participatietraject willen we de inwoners en geïnteresseerden meer betrekken bij de mogelijkheden in en rondom Reeve en het draagvlak voor de ontwikkeling onder inwoners van Kampen vergroten.”

Via enquêtes, participatiebijeenkomsten, een website en Facebook-pagina kan iedereen meepraten over Reeve. Ook gaan de partijen zelf actief de stad in om het gesprek met mensen over de ontwikkeling aan te gaan. Eind mei wordt naar verwachting de eerste informatieavond georganiseerd waar een stedenbouwkundige schets gepresenteerd wordt. Tijdens de tweede participatiebijeenkomst medio juni worden verschillende thema’s besproken met belangstellenden. Bureau Buhrs begeleidt de partijen in het participatieproces.


← terug