Slimmer met je Energie: huurders helpen energie besparen

De CO2 uitstoot en woonlasten van huurders omlaag brengen; dat is het doel van de campagne: ‘Slimmer met je Energie’. Ruim 40 vertegenwoordigers van woningcorporaties, huurdersorganisaties en gemeenten waren aanwezig bij de officiële kick-off in juni. Slimmer met je Energie (voorheen (Meer)Meters Maken) helpt gemeenten, woningcorporaties en huurdersorganisaties met huishoudens om energie te besparen. Dit gebeurt met een energiedisplay, een bewezen effectief middel. Dit is een eenvoudig schermpje in je woonkamer waarop je realtime de kosten van gas en stroom kan aflezen. Door dit inzicht in hun energieverbruik besparen huishoudens gemiddeld 5% per jaar: 6,9% besparing op gas en 2,2% besparing op stroom. Met de huidige energiekosten bespaart een gemiddeld huishouden met een energiedisplay zo’n €200 per jaar. Stijgen de energiekosten verder, dan stijgt het te besparen bedrag mee. Gezien de toenemende lasten voor huishoudens is deze hulp zeer welkom en nodig. Het mes snijdt bovendien aan twee kanten, aangezien ook een CO2-reductie van gemiddeld 5% per huishouden plaatsvindt.

Voor deze campagne schreef Bureau Buhrs de communicatiestrategie en verzorgt dit jaar en komend jaar de uitvoering van deze strategie. De campagne ‘Slimmer met je Energie’ is een initiatief van Woonbond, Aedes en Quintens en het wordt ondersteund door het Ministerie van BZK. Met het project Slimmer met je Energie zijn al vele gemeenten en woningcorporaties door het hele land gestart. In de aanloop naar het huidige traject is sinds 2018 samengewerkt met meer dan 50 gemeenten en woningorganisaties.

Gemeenten en corporaties die interesse hebben om deel te nemen aan het project Slimmer met je Energie of meer informatie wensen te ontvangen, kunnen contact opnemen met uitvoeringsorganisatie Quintens. Er zijn verschillende hulpmiddelen en ondersteuningsvormen beschikbaar, zodat niet iedereen het wiel zelf uit hoeft te vinden, maar een vliegende start kan maken. Zie ook de website www.slimmermetjeenergie.nl voor meer informatie.


← terug