Studiedag Participatie bij Omgevingsvergunning

Op woensdag 16 september 2020 vindt de Studiedag Omgevingsvergunning plaats. Onze adjunct-directeur Marinka van Vliet spreekt dan over de rol van participatie. Volgens de Omgevingswet moet een initiatiefnemer bij het aanvragen van een Omgevingsvergunning aangeven of, en zo ja, hoe aan participatie is gedaan en wat de resultaten daarvan zijn. Maar hoe organiseert u participatie? Welke kaders en richtlijnen kunt u daar als overheid voor meegeven? En hoe toetst u of participatie ‘voldoende’ is? Marinka geeft tijdens de studiedag handvatten voor de inrichting van een zorgvuldig participatieproces.

Tijdens deze studiedag delen verschillende omgevingsexperts de aandachtspunten en praktijkervaringen voor toekomstige vergunningprocedures met u. De dag wordt voorgezeten door Friso de Zeeuw.

Voor het programma en aanmelden kijk op:
https://bit.ly/2YypBFF.

De nieuwe ingangsdatum van de Omgevingswet is definitief bekend: 1 januari 2022. Dat betekent dat u zich nog beter kunt voorbereiden. De eerste praktijkervaringen zijn opgedaan. Vergunningverleners zijn druk bezig met het opstellen van omgevingsplannen voor toekomstige vergunningsaanvragen.


← terug