Uitreiking eerste verkeerslabel ‘Ster in het verkeer’

Bureau Buhrs ontwikkelde voor de Vervoerregio Amsterdam de herpositionering van het Verkeerseducatiepunt en de lanceringscampagne van de vernieuwde organisatie samen met een nieuw online platform onder een nieuwe naam ‘Verkeer & Meer’. Het startschot voor de campagne gericht op scholen en ouders was de introductie van ‘Ster in het verkeer’, het nieuwe verkeerslabel van Verkeer & Meer. Op 7 maart kreeg Basisschool Willibrord in Zaanstad dit verkeerslabel uit handen van wethouder Gerard Slegers. De school is de eerste Ster in het Verkeer in de regio. Basisscholen komen in aanmerking voor het verkeerslabel als ze voldoen aan 5 criteria waaronder het geven van verkeersonderwijs in alle leerjaren.

De feestelijke uitreiking werd omlijst met een verkeersles op het schoolplein. Ouders worden dan ook nauw bij de betrokken bij de verkeersveiligheid. Zij krijgen via de social media van Verkeer & Meer tips om zelf aan de slag te gaan.

Het Verkeerseducatiepunt ven de Vervoerregio Amsterdam is verantwoordelijk voor verkeerseducatie en verkeersveiligheidscampagnes in 15 gemeenten. Om gemeenten, scholen en verkeersdoelgroepen nog actiever aan verkeersveiligheid te laten werken, was een herpositionering en reorganisatie van het Verkeerseducatiepunt nodig.


← terug