Ruimte voor woningen in Arnhem

Projectontwikkelaars KondorWessels Projecten, Jansen de Jong en ROQ Vastgoed gaan twee kantoorgebouwen herontwikkelen aan de Wassenaarweg in Arnhem, een werklocatie uit de jaren 80.

 

De kantoren maken plaats voor woningen. Op dit moment wordt gewerkt aan het Stedenbouwkundig Plan. In het plan is ruimte voor ca. 500 woningen, dit draagt bij aan de doorstroming binnen de wijk Elderveld. Maar wat vindt de omgeving van dit plan? Bureau Buhrs is gevraagd voor een kort maar gedegen participatietraject. We zorgen ervoor dat de omliggende bedrijven en omwonenden van de naastgelegen wijk Elderveld zo goed mogelijk betrokken worden bij de planvorming.

In januari 2023 is door de initiatiefnemers een eerste bijeenkomst met de buurt gehouden waar twee vragen centraal stonden: ‘Wat gaat er momenteel goed in de buurt?’ en ‘Hoe kan de gebiedsontwikkeling bijdragen aan het verbeteren van de buurt?’. Het gesprek dat daaruit voorvloeide ging met name over onderwerpen zoals privacy, verkeer, groen en de woonwens om door te stromen naar een appartement in de buurt. Elderveld wordt als een fijne wijk ervaren, waar mensen graag blijven wonen. Een positieve start van de participatie, waar we na de zomer een vervolg aan geven met een tweede bijeenkomst.


← terug