Lessen in gedragsverandering

Onze laatste lab-sessie over Effectieve Gedragsverandering gemist? Dat is jammer! We bespraken tien wetenschappelijk onderbouwde lessen voor communicatie en gedragsinterventies. Maar niet getreurd! We schreven een whitepaper, waarin alle lessen uitgebreid aan de orde komen met veel voorbeelden: van de inzet van technieken als ‘moral reframing’ en ‘nudging’ tot en met de toepassing van BSR-leefstijlen.

De whitepaper is gratis te downloaden op de website van ons nieuwste initiatief; de Stichting Behaviour Club. Een instituut waar kennis en kennissen op het gebied van gedragsverandering samenkomen. Een Nederlands/Belgisch netwerk waar iedereen die zich bezig houdt met ‘gedrag’ van harte welkom is. Mensen uit het bedrijfsleven, overheid en wetenschap ontmoeten, stimuleren en leren van elkaar, om samen gedragsverandering naar een hoger plan te tillen.

BE PART OF IT: Doe en denk mee met ons en meld je gratis aan als lid van de Behaviour Club!
Op deze website krijg je ook toegang tot onze whitepaper ‘Gedragsverandering: lessen en leefstijlen’.
Natuurlijk blijft gedragsverandering maatwerk. Wil je met ons sparren over jouw vraagstuk? Neem dan contact met ons op, we denken graag met je mee.

Ga jij ook hybride? Vul de enquête in!

Ben jij al klaar om weer ‘live’ te gaan? Om weer fysieke bijeenkomsten, workshops en overleggen te organiseren? En zou je daarbij het liefst de voordelen van offline en online willen samenvoegen? Kies dan voor een hybride vorm: sessies waarin deelnemers zowel offline en online aanwezig zijn. De dynamiek en interactie van fysieke ontmoetingen kun je dan combineren met de oneindige mogelijkheden van online. Bureau Buhrs heeft de overstap naar hybride al gemaakt en ondersteunt je graag bij de organisatie van jouw hybride sessies. Om dat goed te kunnen doen, willen we jouw behoeften en verwachtingen in kaart brengen. Zou je daarvoor onze enquête willen invullen? We hebben 10 vragen en het beantwoorden kost zo’n 5 tot 10 minuten. Alvast bedankt! Klik hier en vind de enquête.

Samen de ambities van Nieuw Zuid Hilversum waar maken

Woningcorporatie Dudok staat voor de laatste fase in de ontwikkeling Nieuw Zuid in Hilversum. De transformatie van het voormalige woonzorg-complex Zuiderheide naar een geheel nieuwe wijk is bijna een feit. Er komen nog twee nieuwe gebouwen bij en een verdiepte parkeervoorziening met groen dak. Bureau Buhrs helpt Dudok bij de participatie en communicatie. Zo organiseren wij een digitale informatiebijeenkomst over deze laatste fase waarbij bewoners, organisaties en omwonenden geïnformeerd worden over de plannen voor het middengebied en kunnen meedenken over de inrichting van de groene buitenruimte, de Groene Duin.

Nieuw Zuid is een voorbeeldproject voor het nieuwe wonen: jong en oud wonen met plezier samen en kijken naar elkaar om. De zorg staat er nog steeds centraal: er is ondersteuning voor alle leeftijden, van kinderopvang tot verpleeghuiszorg. Bureau Buhrs is al sinds 2014 betrokken bij de ontwikkeling van Nieuw Zuid. Wij hebben geholpen bij de positionering, gebiedspromotie en de omgevingscommunicatie. Nu is de laatste fase van het project aangebroken. Wij ondersteunen Dudok bij het updaten en versterken van het verhaal van Nieuw Zuid, de participatie voor de inrichting van het groen en de communicatie daarvan naar de buitenwereld.

Op zoek naar het DNA van Lincolnpark

Samen met stakeholders is Bureau Buhrs op zoek gegaan naar het DNA van het Lincolnpark: een gloednieuwe Hoofddorpse wijk in wording. Lincolnpark wordt een inclusieve wijk met hechte gemeenschappen in een gezonde leefomgeving. In een heerlijk lentezonnetje brachten we de kernkwaliteiten, merkwaarden en doelgroepen van Lincolnpark in kaart. Voor veel deelnemers was dit de eerste fysieke bijeenkomst sinds lange tijd. De gastvrije ontvangst in de Meerkerk, die grenst aan het plangebied, maakte het plaatje compleet. De komende maanden werken we de identiteit uit in een branding-strategie.

Lincolnpark, een bijzondere wijk midden in de Haarlemmermeer
De gemeente heeft grote ambities voor Lincolnpark op het gebied van circulariteit, energieneutraal en klimaatbestendig bouwen en sociale duurzaamheid. Er komen verschillende soorten woningen voor diverse doelgroepen, twee middelbare scholen, een sporthal en winkels voor de dagelijkse boodschappen. Er wordt veel geïnvesteerd in innovatie en is daarmee een pilot wijk voor (sociale) duurzaamheid en gedeelde voorzieningen.

Vers uit Sierra Leone: Diede van Delft

Als je leefstijlen en gedrag zegt, zeg je Diede van Delft. Net terug uit West-Afrika gaat onze nieuwe adviseur haar kennis en ervaring nu voor Bureau Buhrs inzetten. Diede is in 2013 afgestudeerd als Sociaal Psycholoog aan de Universiteit Utrecht. Na vijf jaar gewerkt te hebben bij Marketresponse met als specialiteit de BSR-leefstijlen, is ze in 2019 naar Sierra Leone verhuisd. Daar coördineerde ze vanuit een afgelegen ziekenhuis onderzoek en een opleidingsprogramma. In haar vrije tijd is Diede graag buiten, het liefst in de Alpen en het állerliefst nog op de ski’s.