BUREAU BUHRS ZOEKT SENIOR ADVISEUR (GEBIEDS)COMMUNICATIE EN/OF PARTICIPATIE

Ben jij die bevlogen professional die wil werken aan een succesvolle, duurzame toekomst voor stad en land?  En wil je dit doen bij een energiek full-service adviesbureau met een leuk team bestaande uit 25 enthousiastelingen, in het hippe Amsterdam-Noord? En kan je helpen dit bureau nog succesvoller maken?

Dit vragen we:

  • Je bent strategisch – je vindt het leuk om samen met collega’s, opdrachtgevers en doelgroepen een opdracht op te pakken en op basis hiervan doordacht advies te geven. Dit kan je ook helder op papier verwoorden. Daarbij voel je je thuis binnen ingewikkelde speelvelden.
  • Je bent praktisch ingesteld – onze adviseurs staan door heel het land met de voeten in de klei en leveren bruikbaar advies dat daarna vaak direct vertaald wordt naar de inzet van campagnes, communicatiemiddelen en -acties.
  • Je bent vernieuwend –  je komt met verfrissende inzichten, creatieve oplossingen en bent soms een tikkeltje eigenwijs
  • Je bent betrokken – we staan er om bekend plezier te hebben in ons werk. Kan ook niet anders als je bevlogen en gepassioneerd bent in dat wat je doet! Daarbij is gevoel voor humor geen eis, maar wordt wel gewaardeerd!

En, in jouw rugzak zit: opleiding op minimaal Hbo-niveau, minstens 5 jaar ervaring in communicatie en/of participatie bijvoorbeeld bij een overheid, woningcorporatie, ontwikkelaar of adviesbureau. Herken je je zelf in beschrijvingen als commercieel talent, een scherpe pen en een relevant netwerk, dan maakt ons hart helemaal een sprongetje.

Slaat bovenstaande op jou? Misschien word jij dan onze nieuwe senior adviseur (gebieds)communicatie en/of participatie. Bij voorkeur voor 32 – 40 uur per week. Gedeeltelijk thuiswerken is mogelijk.

Enthousiast geworden? We ontvangen graag jouw motivatiebrief en CV vóór 22 augustus, via info@bureaubuhrs.nl. Tijdens het kennismakingsgesprek zoomen we verder in op ons bureau, het type projecten, de werkzaamheden en de rol die jij kan innemen. En kijk alvast op onze website www.bureaubuhrs.nl voor meer informatie over onze projecten, collega’s & publicaties!

Voor vragen over de vacature, kun je contact opnemen met Michel Buhrs, Marinka van Vliet of Leonie van der Laan, via info@bureaubuhrs.nl of  020-6325805.

Slimmer met je Energie: huurders helpen energie besparen

De CO2 uitstoot en woonlasten van huurders omlaag brengen; dat is het doel van de campagne: ‘Slimmer met je Energie’. Ruim 40 vertegenwoordigers van woningcorporaties, huurdersorganisaties en gemeenten waren aanwezig bij de officiële kick-off in juni. Slimmer met je Energie (voorheen (Meer)Meters Maken) helpt gemeenten, woningcorporaties en huurdersorganisaties met huishoudens om energie te besparen. Dit gebeurt met een energiedisplay, een bewezen effectief middel. Dit is een eenvoudig schermpje in je woonkamer waarop je realtime de kosten van gas en stroom kan aflezen. Door dit inzicht in hun energieverbruik besparen huishoudens gemiddeld 5% per jaar: 6,9% besparing op gas en 2,2% besparing op stroom. Met de huidige energiekosten bespaart een gemiddeld huishouden met een energiedisplay zo’n €200 per jaar. Stijgen de energiekosten verder, dan stijgt het te besparen bedrag mee. Gezien de toenemende lasten voor huishoudens is deze hulp zeer welkom en nodig. Het mes snijdt bovendien aan twee kanten, aangezien ook een CO2-reductie van gemiddeld 5% per huishouden plaatsvindt.

Voor deze campagne schreef Bureau Buhrs de communicatiestrategie en verzorgt dit jaar en komend jaar de uitvoering van deze strategie. De campagne ‘Slimmer met je Energie’ is een initiatief van Woonbond, Aedes en Quintens en het wordt ondersteund door het Ministerie van BZK. Met het project Slimmer met je Energie zijn al vele gemeenten en woningcorporaties door het hele land gestart. In de aanloop naar het huidige traject is sinds 2018 samengewerkt met meer dan 50 gemeenten en woningorganisaties.

Gemeenten en corporaties die interesse hebben om deel te nemen aan het project Slimmer met je Energie of meer informatie wensen te ontvangen, kunnen contact opnemen met uitvoeringsorganisatie Quintens. Er zijn verschillende hulpmiddelen en ondersteuningsvormen beschikbaar, zodat niet iedereen het wiel zelf uit hoeft te vinden, maar een vliegende start kan maken. Zie ook de website www.slimmermetjeenergie.nl voor meer informatie.

Den Haag De Venen vernieuwt

De gemeente Den Haag, woningcorporatie Vestia en Wijkontwikkelingsmaatschappij Den Haag Zuidwest werken samen aan een toekomstplan om De Venen op te knappen, zodat de buurt straks weer mooi en leefbaarder is. Er komen comfortabele, energiezuinige woningen in het groen. Bestaande woningen worden gerenoveerd, krijgen groot onderhoud of worden gesloopt. Uiteindelijk komen er méér woningen terug (verdichting).  Voor de meeste huidige bewoners betekent dit dat zij moeten verhuizen. Een ingrijpende boodschap. Hoe zorg je ervoor dat bewoners daarin zo goed mogelijk worden geïnformeerd en bijgestaan?

Om zoveel mogelijk mensen te bereiken zijn er verschillende middelen en activiteiten ingezet. Hierbij is zo veel mogelijk gebruik gemaakt van de belevingswerelden van de bewoners. Er is een klankbordgroep ingesteld die meedenkt over de sociale plannen. We stonden vier dagen met een informatiebus in de wijk en organiseerden we een digitale bijeenkomst. Een paar maanden later stonden we buiten in de wijk met een informatiekraam, inclusief leuke activiteiten voor de buurt zoals een poffertjeskraam, springkussen en Oer-Hollandse spelletjes voor de kinderen. De campagneweek met de verschillende activiteiten is vastgelegd in de vorm van een tekening. Zo konden we de informatie op een leuke en begrijpelijke manier delen.

Bewoners, omwonenden en andere belanghebbenden dachten actief mee over hoe de vernieuwde wijk De Venen eruit kan komen te zien. Tijdens ‘actiedagen’ stonden we met een informatiestand en flitspeiling in de buurt.

Allianties smeden in Flevoland

15 allianties zijn er gesmeed bij het Alliantielab tussen ondernemers, (maatschappelijke) organisaties en overheden in Flevoland. Hoe? Door een match te vinden tussen vraag en aanbod van deze enthousiaste stakeholders. Na het smeden van de allianties werd er feestelijk geproost op de beoogde nieuwe samenwerking. De allianties gaan bijdragen aan het nóg aantrekkelijker maken van Flevoland New Land als toeristische bestemming voor bewoners en bezoekers uit de Metropoolregio Amsterdam (MRA).

Het organiseren van het Alliantielab gebeurde in opdracht van Provincie Flevoland, gemeente Lelystad, gemeente Almere en Visit Flevoland. De betrokkenheid van stakeholders is essentieel voor het versterken van de toeristische positie van Flevoland binnen de MRA.

Bij een Alliantielab gaan stakeholders met elkaar in gesprek en zoeken ze naar mogelijke samenwerkingen, waarbij Bureau Buhrs begeleiding biedt. Na afloop van het Alliantielab is het aan de stakeholders om de samenwerkingen voort te zetten. Door een trekker te benoemen en samenwerkingspartners vast te stellen, zorgen we voor concrete samenwerking en resultaten.

Universiteit Leiden Humanities Campus

Een aantrekkelijke, inspirerende en toekomstgerichte Humanities Campus; sinds 2014 werkt Universiteit Leiden aan de gefaseerde ontwikkeling van deze campus. De ontwikkeling draagt bij aan de kwalitatieve verbetering van het gebied en de gebouwen, in de historische binnenstad van Leiden. Het academische leven en de universiteit zijn een bepalend onderdeel van de stad en vice versa.

Bureau Buhrs ondersteunt in het participatietraject met omwonenden en organisaties voor het stedenbouwkundig plan rondom de universiteitsgebouwen Reuvens en Lipsius Zuid. Naast het informeren van de omgeving en belanghebbenden halen we wensen en ideeën op, die waar mogelijk meegenomen worden bij de herontwikkeling van het gebied.

Eind mei trapten we af met een inloopbijeenkomst om de omgeving te informeren over de plannen. In juni organiseerden we een tweede bijeenkomst. Omwonenden konden in gesprek met de universiteit, de gemeente en de stedenbouwkundigen over de hoogtes van de gebouwen, de logistieke routes, de Singelparkroute en het nieuwe park. Dit leverde interessante inzichten op over hoe het nieuwe park er straks uit kan gaan zien, de hoogte van de gebouwen en hoe de routes voor bevoorrading of het ophalen van afval kunnen lopen. Deze inzichten worden meegenomen in de verdere planvorming.